Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 7 3 1 3 10
2 Genarps IF 1 1 0 0 3
3 FC Rosengård U-21/B 1 1 0 0 3
4 Husie IF U-lag 1 1 0 0 3
5 Heleneholms SK 1 0 1 0 1
6 Kulladals FF U/B 1 0 0 1 0
7 Skanör Falsterbo IF 1 0 0 1 0
8 Korpen Malmö IF 1 0 0 1 0

Match

Skanör Falsterbo IF

0 - 1
Tångvalla IP, Skanör Falsterbo
13 februari 2016
12:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Startelvan (även idag 4-3-3): Mikael – Marcus, Oskar, Alfons, Oliver – Björn, Jonas, Martin – Sebastian, Olle, Jamal

Avbytare var Shakeb som kom in som vänsteranfallare efter 35 min och spelade i den positionen matchen ut samt Ammar som kom in som högerback efter 36 min men som den sista halvtimmen gick upp som högeranfallare.

Vi började mycket bra och första kvarten bosatte vi oss mer eller mindre på deras planhalva och hade ofta 4-5 spelare inne i eller precis runt deras straffområde. Så långt hade vi också ett riktigt bra passningsspel. Det var bara den sista och avgörande passningen som nästan aldrig satt där den skulle och eftersom vi dessutom inte försökte avsluta så ofta som vi borde kunnat i flera bra skottlägen så lyckades vi med konststycket att trots detta massiva bollinnehav och massor av halvchanser inte skapa en enda riktigt bra målchans.

Skanör Falsterbo (i fortsättningen benämnt SF) hade så långt inte haft ett enda avslut och såg väldigt tama och vilsna ut och liksom tagna på sängen av vår höga press som de inte hade något vapen mot. Efter första kvarten hämtade de sig lite samtidigt som vi successivt tappade vårt kortpassningsspel och tjongade allt mer och inte bara – eller kanske inte ens mest – från försvaret utan också från mittfältet till anfallarna, ett spel som har extra liten möjlighet att bli framgångsrikt på konstgräs där bollarna sticker iväg lite extra jämfört med naturgräs.

När våra motståndare nu repat lite mod vågade de sig också på att bli lite mer offensiva och då fick vi lite större ytor att anfalla på och därmed också de målchanser vi inte skapade tidigare. I den 27:e min höll sig Olle väl framme på ett fint inlägg från Sebastian men hans nick gick några decimeter ovanför/utanför. I den 42:a min hade en av våra spelare massor av skottlägen på sin väg fram mot målet men väntade och väntade och det hela slutade med att vi hade 3 spelare nästan ända inne i målgården (om detta uttryck fortfarande används, lilla straffområdet har referenten åtminstone hört många säga) som sprang i vägen för varann så att det hela rann ut i sanden.

På övertid kom sen vår allra bästa målchans i den här halvleken. Shakeb var på väg att trycka sig förbi sin motståndare på kanten när han bryskt drogs ner bara någon decimeter utanför (men ändå otvivelaktigt utanför) straffområdet när han annars haft fri passage mot målet. Shakeb tog själv frisparken och slog en ganska hård boll mot bortre stolpen där Jonas tyvärr bara fick en minitouch på den med huvudet. Bara en anings aning mer träff på bollen och ett psykologiskt ”viktigt” (det var ju trots allt en träningsmatch när vi fortfarande exprimenterar med olika laguppställningar) mål hade varit ett faktum eftersom Jonas befann sig 1 meter från mållinjen samtidigt som målvakten befann sig vid den andra stolpen.
SF kom trots sitt stegvis bättre spel däremot inte till någon farlighet alls. Två avslut som gick fram blev det, ett utanför och en lös frispark mitt i målet. Det farligaste de åstadkom var väl egentligen när en av deras spelare i ett skapligt länge fick på ett tungt skott som såg ut att gå mot målet men som blockades av någon av våra utespelare till hörna. Mikael verkade dock vara med på noterna när han liggandes i luften ”väntade” på att få göra en snygg räddning på det skott som aldrig nådde fram?.

Andra halvlek blev i motsats till den första väldigt jämn och chansmässigt får SF sägas ha haft lite fler målchanser än vi. Danna andra halvlek påminde inte så lite om gårdagens från vår sida. Vi började hyfsat, de tog över ganska klart i mitten medan vi sen kom tillbaka på slutet. En annan likhet var att våra hårt jobbande mittfältare mot förväntan, speciellt idag mot ett så mycket svagare motstånd än Oxie igår, verkade tröttna lite.

En annan likhet med gårdagsmatchen men som ju var mer av tillfällig kuriosakaraktär var att det avgörande målet kom i den 67:e min. I motsats till igår var det vi som gjorde matchens enda mål när Sebastian snyggt frispelades av Martin och avslutade säkert.

Annars var inte heller den här halvleken särskilt rik på riktigt klara chanser och situationer av mer halvchanskaraktär var betydligt färre än i första halvleken. Vår enda riktigt riktigt klara målchans var faktiskt målet medan deras ganska få kom på fasta situationer vilka under hela matchen kändes som de som kunde skaka oss åtminstone en liten aning i vårt annars mycket solida försvarsspel. I den 56:e min resulterade en frispark i en nick från nära håll av en för tillfället omarkerad spelare, en nick som dock gick någon meter över. I den 72:a min hade de en dubbelchans efter en hörna. Först gjorde Mikael en utmärkt räddning på ett pressat skott och sedan fick de efter en misslyckad rensning från vår sida ett riktigt bra skottläge på returen som dock tog på en av våra utespelare till hörna.

Totalt sett en spelmässigt okej insats men inte mycket mer eftersom motståndet i sanningens namn var mycket svagt även för ett div 6-lag. Det positiva var precis som igår närkampsspelet, där vi vann duellerna i stort sett varenda gång oavsett om det gällde nickdueller eller dueller ”på marken”, och ett stabilt försvarsspel medan det negativa var en bristande koncentration i passningsspelet och en förskräcklig ineffektivitet under vår klara dominans den första kvarten. En eloge bör ges till våra anfallare som oförtrutet under hela matchen löpte för att stressa motståndarförsvarna.

Statistik: Hörnor (våra siffror först): 5-7 Avslut på mål: 7-4 Avslut utanför: 10-4

Avslutningsvis kan inte referenten avhålla sig från att framhålla hur otroligt trivsamt - och sensationellt!! - det kändes att två dagar på rad få uppleva en helt obefintlig vind – något som inte bara är extremt behagligt utan också inverkar väldigt positivt på möjligheterna att föra anteckningar, särskilt när temperaturen ligger runt nollan.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Sebastian Åkesson 1 1 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 1 0 0 0
Alfons Jansson Ask 1 0 0 0 0 0
Aziz Ammar Raad 1 0 0 0 0 0
Björn Magnusson 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 0 0 0 0
Oliver Friberg-Olsson 1 0 0 0 0 0
Olle Parck 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Shakeb Isaar 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng